Съвети за стил на облеклото за сватбата

Най-добър е класическия стил на обличане, но ако искаш да бъдеш различен на сватбата си, можеш да съчетаеш някои елементи от последните модни тенденции:

Комбинацията от еднакъв цвят риза и вратовръзка е много елегантно. Синият както и бежовият цвят са подходящи за дневните сватби. Модните дизайнери препоръчват бежовият, сивият и цвят ванилия за лятото.

Стилът на ризата зависи от желанието ти да имаш или не вратовръзка. Ако нямаш такава, добре е ризата да бъде с висока яка с копчета догоре. В случай че решиш да носиш вратовръзка, може тя да бъде в светли тонове и да се съчетава с ризата и сакото. Запомни, че ако ризата и вратовръзката са в един и същ цвят, ризата трябва да е в много по-светъл нюанс от вратовръзката.

Черният и сивият цвят са най-подходящи за елечето, въпреки че могат да се потърсят по-светли цветове ако сватбата е дневна и костюмът не е много тъмен. Традиционно е жилетката да бъде от еднакъв плат и цвят както сакото. Тази тенденция се запазва когато сватбите са достатъчно формални, но е разбираемо младоженците да правят нововъведения в своето облекло чрез цветни и различни материи.